Siirry sisältöön

SINI-MERI HEDBERG: KUILU

  • 29.10.2024 - 24.11.2024
  • 10:00 - 18:00
  • Kulma

Sini-Meri Hedbergin maalauksissa kuljetaan vaihtelevissa vuoristomaisemissa. Tunnelmat peilautuvat vahvasti taivaalle; pilvien muoto, koko ja värit vihjaavat mielenmaiseman tuntoja.

Hedberg on jo pitkään inspiroitunut maisemamaalauksen historiasta ja ollut kiinnostunut maiseman muotojen vertauskuvallisuudesta ihmisen sisäiseen maailmaan, elämän vaiheisiin tai nykyhetkessä tapahtuviin mullistuksiin: ”Laakso voidaan nähdä myrskyjen välissä olevana tyynenä taukona tai olotilana kiipeämisen ja laskeutumisen välissä. Rotkot ja kuilut ovat elämän äkillisiä notkahduksia, hetkiä, jolloin pysähdytään merkityksellisten asioiden äärelle. Tiivistyykö oleellinen kuilun partaalla? Koemmeko reunalla tyhjyyden läsnäolon vai merkitysten painon?”

Näyttely on osa jatkumoa, jossa Hedberg etsii maisemamaalaukselleen uusia ulottuvuuksia. Aiempi maalaaminen on muuttunut pelkistetymmäksi ja värien välinen kontrasti on kasvanut.
Näyttelyä ovat tukeneet Turun Kaupunki ja Turun Taideyhdistys.

Sini-Meri Hedberg valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta, jonka jälkeen hän on pitänyt kolmisenkymmentä yksityisnäyttelyä ja osallistunut laajasti yhteisnäyttelyihin. Hedberg maalaa pääsääntöisesti akryyli- ja öljyvärein kankaalle. Hedberg on mm. Taidemaalariliiton, Turun Taiteilijaseuran sekä Rettigin kuvataiteilijat ry:n jäsen. Hedbergillä on teoksia Valtion / Ulkoministeriön, Turun kaupungin ja Rovaniemen kaupungin taidekokoelmissa.

Muita vastaavia tapahtumia