Siirry sisältöön

Open Studio: Mariia Nekrasova

Open Studio: Mariia Nekrasova
24-28.10.24
to-pe: 15-18
la-su: 12-16

Taidetehtaan taiteilijaresidenssissä on syys- ja lokakuun aikana asunut taidemaalari Mariia Nekrasova (s. 1987) Ukrainasta. Nekrasova tuli Porvooseen Artists at Risk -verkoston kautta.

Nekrasovan residenssiaika on ollut erittäin tuottelias. Hän on pääasiassa tutkinut ja luonnostellut Porvoon kaupunkinäkymiä. Porvoolaiset ovatkin mahdollisesti nähneet hänet eri puolilla kaupunkia luonnostelemassa ja maalaamassa, sillä hän maalaa pääasiassa ulkoilmassa. Nekrasova viimeistelee teoksensa Taidetehtaalla sijaitsevassa työhuoneessa.

Nekrasova on teoksissaan hyödyntänyt klassisia Porvoo-aiheita, kuten vanhan Porvoon ja empirekeskustan näkymiä sekä niitä ympäröiviä puistoalueita. Teoksissaan hän on onnistunut löytämään uusia lähestymistapoja aiheisiin, jotka ovat pitkään innostaneet Porvoossa vierailleita ja asuneita kuvataiteilijoita. Vastaavia, vuosisadasta toiseen taiteilijoita innoittaneita kaupunkikohteita löytyy Suomesta vain rajallinen määrä.

Mariia Nerkasova valmistui Harkova taideakatemiasta 2012. Hänen taidettaan on pääosin ollut esillä yksityisnäyttelyissä eri puolilla Ukrainaa ja muutamissa ryhmänäyttelyissä Ukrainan ulkopuolella. Oman taiteellisen työskentelynsä ohessa hän on opettanut maalaamista kahden vuoden ajan Ningbossa, Kiinassa. Suomeen Nekrasova tuli kansainvälisen, vaarassa olevia taiteilijoita avustavan Artists at Risk -verkoston kautta.

Muita vastaavia tapahtumia