Hoppa till innehåll

Open Studio: Mariia Nekrasova

Open Studio: Mariia Nekrasova
24-28.10.24
to-fre: 15-18
lö-sö: 12-16

Under september och oktober har bildkonstnären Mariia Nekrasova (f. 1987) från Ukraina bott i konstnärsresidenset på Konstfabriken. Nekrasova kom till Borgå genom Artist at Risk-nätverket.

Nekrasovas tid i residenset har varit mycket produktiv. Hon målar främst utomhus, och under de senaste månaderna har Borgåborna kanske sett henne skissa och måla runt om i staden.

Nekrasova har i sina verk utnyttjat klassiska Borgåmotiv, såsom vyer av gamla Borgå och empirstadsdelarna samt de omgivande parkområdena. I sina verk har hon lyckats hitta nya sätt att skildra motiv som länge har inspirerat bildkonstnärer som har besökt och bott i Borgå. Det finns endast ett fåtal liknande stadsmiljöer i Finland som har inspirerat konstnärer under en lika lång tid.

Mariia Nerkasova utexaminerades från Charkiv konstakademi år 2012. Hennes konst har huvudsakligen ställts ut i separatutställningar runt om i Ukraina och i några grupputställningar utanför Ukraina. Vid sidan av sitt eget konstnärliga arbete har hon undervisat i måleri under två år i Ningbo, Kina. Nekrasova kom till Finland genom det internationella nätverket Artists at Risk

Andra liknande evenemang