Keramiikka- ja kuvataiteilija Tiina Wallius

  • Keramiikka- ja kuvataiteilja Tiina Wallius.Keramiikka- ja kuvataiteilja Tiina Wallius.
  • Tiina Walliuksen työhuone.Tiina Walliuksen työhuone.
  • Tiina Walliuksen työhuone.Tiina Walliuksen työhuone.

Ilon tuottaminen katsojalle...

"Mielikuvituksen voima, ja ennennäkemättömän etsiminen, ilon tuottaminen katsojalle..."

Näillä sanoilla keraamikko Tiina Wallius kuvailee lähestymistapaansa taiteeseen.

"Olen taiteilijana moneen suuntaan rönsyilevä, ja tästä syystä en ole rajoittanut itseäni pelkästään saven kanssa työskentelyyn vaan ilmaisen itseäni myös kuvin."

Walliuksen kuvissa luonteenomaista on sarjakuvamaisuus, enkelikuvat on tehty hänen itsensä luomalla sekatekniikalla. Akryylivärimaalauksissa taas lähtökohtana on usein luonto- ja eläinaiheet sijoitettuna abstraktiin, niille kuulumattomaan ympäristöön. Walliuksen seinämaalaus löytyy Puijonrinteen alikulkutunnelista Kuopiosta.

Innoitusta merestä tai kirppikseltä

Savesta Wallius muotoilen uniikkeja keramiikkaveistoksia ja reliefejä, joissa hän etsii uusia muotoja ja hahmoja jotka tuottavat iloa hänelle itselleen ja katsojille. Julkisia keramiikkareliefejä Walliuksella on mm. Varkauden uimahllissa, Pukkilan kunnantalossa ja Pihkovan koulun seinällä Venäjällä.

"Innoituksen lähteenä saattaa olla uusi savilaatu, merenalainen elämä tai vaikkapa kirppikseltä löytämäni esine."

Tiina Wallius on asunut Porvoossa vuodesta 2003 lähtien, ja taiteilijatyön ohessa hän opettaa keramiikkaa kansalaisopistossa ja vetää nuorten ja lasten askarteluryhmiä. Wallius järjestää kädentaitokursseja Taidetehtaalla yrityksille ja yksityishenkilöille esim. hopeasavikoru-, keramiikka-, huovutus-,  ja maalauspajoja. Työhuoneella onkin vieraillut erilaisia kokoonpanoja pikkujoulun viettäjistä polttariporukoihin kokemassa onnistumisen iloa.

Ota yhteyttä: puh. 050 4650465, tiina.wallius@gmail.com