Kuvataiteilija Sari Vuorenpää

  • Näkymä, puupiirros, 2010.Näkymä, puupiirros, 2010.
  • Aurelia Aurita, puupiirros, 2011.Aurelia Aurita, puupiirros, 2011.
  • Yö aamua syleilee, puupiirros, 2008.Yö aamua syleilee, puupiirros, 2008.
  • Ensimmäinen taivas. puupiirros, 2007.Ensimmäinen taivas. puupiirros, 2007.

Ajatus ja väri

”Ajattelen teosteni aiheita vahvasti värillisesti. Värit antavat ideoilleni muodon ja tunnelman.”

Taidegraafikko Sari Vuorenpää on toiminut kuvataiteilijana vuodesta 1991 ja erikoistunut suurikokoisiin, monivärisiin puupiirroksiin. Puupiirrokseen liittyvää tieto/taitoa Vuorenpää on syventänyt useilla Japaniin suuntautuneilla matkoillaan ja hän on osallistunut kutsuttuna Japanissa moniin näyttelyihin, pitänyt Kiotossa yksityisnäyttelyn kuvanveistäjä Jarmo Vellosen kanssa v. 2011 sekä tullut palkituksi Kioton taidefestivaaleilla vuosina 2009 ja 2012.

"Puulle eli käytännössä vanerilevylle kaivertaminen on työlästä ja hidasta, mutta juuri hitaus on yksi tämän tekniikan hyvistä puolista. Työ kehittyy rauhassa tehdessä ja työskentely on parhaimmillaan meditatiivista. Arvostan puupiirroksen pitkää historiaa ja sitä monimuotoisuutta, miten puupiirrosta on tehty jo kahden tuhannen vuoden ajan ja tehdään edelleen."

Viime vuosina Vuorenpää on kuvannut teoksissaan maiseman katsomista. Maisema/luontoteema on vienyt hänet taivasaiheista vuori-sarjan kautta vedenalaisiin maisemiin ja viimeisimpänä meduusojen pariin.

”Teoksissani pohdin luontoa ja sen kauneutta – ja tasapainoa kauneuden ja uhkan välillä. Maiseman ulottuvuus saa minut ajattelemaan ja kuvailemaan.”  

”Teosteni aihepiirit muuttuvat minun mukanani. Olen huomannut, että muutaman vuoden välein aihe muuttuu vähitellen uuteen. Nyt olen siirtymävaiheessa jälleen...”

Sari Vuorenpää valmistui Kankaanpään taidekoulusta graafiselta linjalta v. 1991 ja suoritti kuvataiteilijan täydennyskoulutusohjelman (Amk-tutkinto) Lahden ammattikorkeakoulussa Taideinstituutissa vuosina 2004–2006. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin.

Sari Vuorenpään teoksia

Ota yhteyttä: puh. 040 723 3702 , sari.vuorenpaa@pp.inet.fi