Kotiteollisuus

Pe 6.4.2018 19:00Avanti-sali

25 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

 
Lappeenrantalainen Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rokin arvostetuimmista yhtyeistä. Kotiteollisuus tunnettiin vuosina 1993-1997 nimellä Hullu ukko ja Kotiteollisuus. Vuonna 1997 bändi muutti nimen nykyiselleen. Kotiteollisuus voitti parhaan hard rock-metalli -albumin Emman vuonna 2004 albumillaan Helvetistä itään, joka olikin yhtyeen läpimurto. Suurimmista hiteistä mainittakoon mm. Rakastaa/ei rakasta, Helvetistä itään ja Minä olen.
 
Maaliskuussa 2014 yhtye ilmoitti, että pitkään keikoilla mukana ollut Miitri Aaltonen on otettu yhtyeeseen tasavertaiseksi jäseneksi. Lokakuussa 2014 julkaistiin bändin uran toinen kokoelma, Murheen mailla II 2007 – 2014, joka sisälsi ennen julkaisemattoman Sotakoira III -coveralbumin. Uusi omia kappaleita kokoelmalla on kaksi, joista Helvetti jäätyy julkaistiin myös sinkkuna ja videona.
 
Kotiteollisuus julkaisi edellisen studiolevynsä Kruuna/klaava 10.4.2015. Ensimmäinen sinkku, Emmauksen tiellä, julkaistiin 6.3.2015. Elokuussa 2015 päivänvalon näki myös levyn nimikkokappaleen musiikkivideo, joka on Jari Sinkkosen debyyttiohjaus.
 
Kotiteollisuuden keulakuva Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana myös säveltäjänä ja sovittajana. Jouni Hynynen on myös julkaissut lukuisia kirjallisia teoksia, joista viimeisin, Paskapuhetta, ilmestyi 2013 (Like). Keväällä 2015 Johnny Kniga julkaisi Mika Vuoton valokuvakirjan Kotiteollisuus – Munasillaan ja muutenkin.
 
Kotiteollisuus on koko uransa ajan keikkaillut ahkerasti muun muassa festareilla ja kiertueilla. Jouni Hynynen summaa: ”Keikkailussa on parasta se, että silloin ollaan aidossa kontaktissa faneihin. Keikoista saa valtavasti virtaa, vaikka meidän energiatasolla sitä haihtuu samalla myös hikenä ja pieruina taivaan tuuliin. Mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain, kun valumme keikkojen jälkeen takahuoneeseen puuskuttamaan ja puristamaan hikeä läpimäristä paidoistamme. Mutta kontakti yleisöön, se on tärkeintä ja antavinta”.
 
Keväällä 2016 yhtye kiersi Suomea Kohti konkurssia -kiertueella. ”Kotiteollisuuden rundille lähtö on kuin avioseksi. Se tapahtuu aina ja varmasti muutaman kuukauden välein.” Hynynen kertoi rundin alkaessa. Koko vuosi 2016 on yhtyeellä kiireinen: Maalla, merellä ja Norjassa -kesäkiertue starttasi heinäkuussa, syksyllä on luvassa mittava syyskiertue ja marraskuussa nähdään toiveuusintana Joulupipari-kiertue – tällä kertaa siis Joulupipari 2 – jossa Kotiteollisuus esiintyy yhdessä Viikatteen sekä stand up -koomikkojen Niko Kivelän ja Zaanin kanssa. Väliin mahtuu lisäksi muutakin suurta juhlittavaa: Jouni Hynynen julkaisi syyskuussa ensimmäisen romaaninsa, Kadonnutta tavaraa etsimässä. Noin kuukautta myöhemmin, 14.10.2016, Kotiteollisuus julkaisi uuden studioalbuminsa, Vieraan vallan aurinko. Ensimmäinen single-lohkaisu Viinamäki julkaistiin syyskuun alussa. Samoihin aikoihin myös Kotiteollisuuden aiempi cover-albumi Sotakoira II ylitti kultalevyrajan.
 
Keväällä 2017 Kotiteollisuus oli Emma-ehdokkaana: Vieraan vallan aurinko -levy on ehdolla Vuoden rock-albumi -kategoriassa ja lisäksi yhtye on ehdolla myös yleisöäänestyksessä Vuoden yhtyeeksi. 
 
Tällä hetkellä yhtye valmistelee tulevaa albumiaan, josta lohkaistaan ensimmäinen single, Kusipää, helmikuussa 2018. Nyt Kotiteollisuus on ULKORUOKINNASSA TAAS 2018 –kiertueella.

Kotiteollisuus on:

Jouni Hynynen – laulu ja kitara
Jari Sinkkonen – rummut ja taustalaulu
Janne Hongisto – bassokitara ja taustalaulu
Miitri Aaltonen – kitara ja taustalaulu
 
Tapahtuma on K-18. Keikan kesto noin 70-80 min. Ovet avataan 18.30, salissa baari auki. Keikka alkaa noin klo 19:00.

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat