Orkester Norden juhlii Suomea

Ke 23.8.2017 19:00Avanti-sali

10 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Pohjoismaiden ja Baltian maiden lahjakkaista nuorista muusikoista koottu Orkester Norden juhlii 100-vuotiasta Suomea järjestämällä konserttikiertueen Tanskaan, Latviaan, Viroon ja Suomeen. Kiertueen nimenä on BRING ON ’17 juhlii Suomea. Taidetehtaan konsertin lisäksi orkesteri konsertoi Suomessa Lahden Sibeliustalossa.


Orkester Norden syntyi lähes 25 vuotta sitten ja sitä ovat vuosien varrella johtaneet lukuisat kuuluisat kapellimestarit, ja siinä on soittanut monet huippuluokan solistit. Orkesterin ensimmäinen kapellimestari oli Esa-Pekka Salonen.


Orkester Norden on pohjoismaista musiikkiperintöä vaaliva menestyksekäs nuoriso-orkesteri. Orkester Norden kokoaa joka kesä seitsemisenkymmentä 15-25-vuotiasta nuorta orkesterileirille eri Pohjoismaista. Leiriä seuraa syksyinen konserttikiertue.
Orkesteri esittää perinteistä klassista musiikkia improvisoinnin ja elektronisen musiikin rinnalla sekä sisällyttää ohjelmistoon romanttisia klassikoita, mukaan lukien rokin, popin, elokuvamusiikin ja 1900-luvun klassikot.


Tämän vuotisen kiertueen ohjelmassa on luonnollisesti luvassa Sibeliusta, mutta myös Griegiä, Alfvénia ja Elgaria.

Kapellimestarina toimii tänä vuonna ruotsalainen Johannes Gustavsson, joka toimii tällä hetkellä Wermlandin oopperan ylikapellimestarina. Kiertueen tähtisolistit ovat sopraano Susanna Andersson ja sellisti Jakob Koranyi.


ON 2017-kiertueen ohjelma:
Segelnde Stadt, B. Byström
Hillborgin, Sibeliuksen, Alfvénin ja Griegin liedejä
E. Elgarin sellokonsertto
J. Sibeliuksen sinfonia nro 1

Liput 10€ (sis. palvelumaksun)

Ennakkoon Taidetehtaan info, lippu.fi
järj. Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, Porvoonseudun musiikkiopisto

Yhteistyössä Orkester Norden
http://www.orkesternorden.com/fi/

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat