Maailman tärkeimmälle yleisölle: Adalmiinan helmi

Ma 13.11.2017 09:00Taidehalli

2 € / osallistuja

ESITYS ON TÄYNNÄ!

Hyväsydäminen on köyhänäkin rikas, mutta rikas jolla, on kova sydän on köyhääkin köyhempi.
 
Prinsessa Adalmiina on saanut kummihaltijaltaan punaiselta haltijattarelta syntymässään lahjaksi kauniin helmen, joka tuo kantajalleen kauneutta, rikkautta ja viisautta mutta jos hän hukkaa helmen menettää Adalmiina samalla kauneutensa, viisautensa ja rikkautensa. Toinen kummihaltijatar Sinetär antoi hänelle lahjaksi nöyrän sydämen, jonka hän saa, jos hän hukkaa ensimmäisen haltijattaren antaman lahjan helmen.
 
Topeliuksen klassikkosatu Adalmiinan helmi on saanut uuden muodon Helena Hasselblattin dramatisoimana monologiversiona. Prinsessa on juuri täyttänyt 15 vuotta ja hän on kaikkein kaunein, viisain ja rikkain mitä maa päällään kantaa mutta prinsessa on hyvin ylpeä.
 
Esityksessä puvustus on merkittävässä visuaalisessa roolissa -puvutus luo näytelmän lavasteet. Puvustuksessa näkyy näytelmän kerroksellisuus ja ylpeästä prinsessasta kuoriutuu lopulta hyvä ja nöyrä sydäminen ihminen.
 
Näytelmän teemat: ylpeys, kateus, rikkaus ja viisaus, jonka vastapariteemoina ovat nöyryys ja ystävällisyys. Esityksen teemat ovat hyvin konkreettisia -vaikka omistaisi kaikki maailman rikkaudet, kauneuden ja viisauden ei ihminen ole sen parempi toisia, jos käyttää lahjojaan väärin.
 
Esiintyjä: Dobita Lampinen
Ohjaus ja dramatisointi: Helena Hasselblatt
Esityksen tyylilaji: monologi / satuteatteri / kiertue-esitys
Kohderyhmä: lapset, lapsiperheet
Esityksen kesto: n. 30 min
 
Kaikki esitykset Taidehallissa, 2. krs.Vain ennakkoon ilmoittautumisia. Esityksiin rajoitettu määrä lippuja. Liput: 2 €.
Ilmoittautuminen: katarina.broas@porvoo.fi tai p. 040 489 9920.

 

Kaikki tapahtumat