Con Brassica & Runebergin Tortut: Sata vuotta iskelmää

La 8.4.2017 19:00Tehdassali

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Vaskiseitsikko Con Brassica ja porvoolainen lauluyhtye Runebergin Tortut esittävät suomalaista iskelmämusiikkia vuosien takaa.
 
1990-luvun puolivälissä eri estradeille noussut, legendaarinen lauluyhtye Runebergin Tortut on täällä taas. Perheellisten ja tiivistä arkityötä tekevien laulajien jazzvetoinen kombo joutui jättämään haasteellisen monistemma- ja a cappella-laulamisen – kuitenkin vain hetkeksi. Nyt Runebergin Tortut (SATB + piano) ovat taas palanneet yhteen.
 
Luovan tauon aikana Satu Saarikko on levyttänyt uutta lastenmusiikkia. Arttu Harjula on laulanut Partitakuorossa ja tehnyt bändikeikkoja, Kari Mäenpää on esiintynyt trubaduurina ja Porvoon Mieslaulajien riveissä. Petri Strandberg on lunastanut paikan Helsingin Musiikkitalon kuorosta ja Jan-Erik Andelin on voittanut sävellyskilpailun naapurikaupunki Loviisan uusista tunnussävelmistä. Yhtyeessä jatkavat myös vahvat estradipersoonallisuudet Mira Andergård ja Outi Saarenpää. Olemme nyt valmiina viihdyttämään eri tilaisuuksissa. Ohjelmistossamme on monenlaista musiikkia: klassikkoja, evergreenejä, jazzballadeja, swingiä, poppia, gospelia ynnä muuta. 
 
Vaskiseitsikko Con Brassica on kokoonpanoltaan samanlainen kuin sata vuotta sitten Suomessa toimineet torviseitsikot. Torviseitsikot viihdyttivät tansseissa ja juhlatilaisuuksissa ympäri maata. Kokoonpano on ainutlaatuinen, missään muualla maailmassa ei vastaavaa löydy. Seitsikkomusiikki sai kuitenkin väistyä amerikkalaistyyppisen iskelmämusiikin rantautuessa Suomen 1930-luvulla mutta on viime vuosien aikana kokenut hienoisen uudelleentulemisen.Con Brassica on tämän uudelleentulemisen edelläkävijä. Raikkaat, iloisesti soivat sovitukset ovat viihdyttäneet yleisöä konserteissa, tansseissa ja olutjuhlissa ympäri Suomea.
 
Runebergin Torttujen ja Con Brassican kahvilatyyppiseen yhteisesiintymiseen luvataan suosittua iskelmämusiikkia vuosien varrelta, sataman valoista paratiisiin ja hard rock hallelujaan. Iloisesti!
 
Liput 15/10 € Lippupiste / Taidetehtaan Info.

 

Kaikki tapahtumat