J. Karjalainen LOPPUUNMYYTY!

Su 19.3.2017 18:00Avanti-sali

35,50 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Amerikkalaisen musiikkiperinteen suomalaisiin oloihin sovittajana Karjalainen on aina ollut omaa luokkaansa riippumatta mitä nurkkaa kyseisestä aarrearkusta hän on kolunnut. Hän on kerta kerran jälkeen todistanut, että suomalaisessakin sielussa soi blues.
 
Levytysuransa J. Karjalainen aloitti jo vuonna 1981 ja pientä hittiä tuli jo seuraavana vuonna, mutta ensimmäinen kollektiiviseen alitajuntaamme tatuoitu kappale, Doris, julkaistiin vuonna 1985. Ajan myötä myös Dorista edeltänyt Ankkurinappi on noussut pitkäikäiseksi klassikoksi, mutta Doriksesta lähtenyt putki on pituudessaan ja laadukkuudessaan hämmentävä: Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies ja monet muut hienot laulut ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa.
 
Nämä laulut tekivät Karjalaisesta koko kansan suosikin ja suosio on säilynyt vaikka Karjalaisella on taiteilijana taipumus kulkea yllättäviinkin suuntiin oman muusan niin määrätessä. Viime vuosikymmenen jälkipuoliskolle ajoittuva banjo-odysseiakin amerikan-suomalaisen perinnemusiikin vesille haitaria soittavine seireeneineen oli sekä taiteellinen että kaupallinen menestys.
 
Konsertin kesto väliaikoineen noin 2 h.
 

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat