Näyttely: Virva Kanerva & Janika Salonen

Pe 19.5.2017 – 11.6.2017Taidehalli

Taidehalli  040 730 9273

TAITEILIJATAPAAMINEN su 11.6. klo 14-16.

Näyttely PINTAJÄNNITYS koostuu Virva Kanervan veistosinstallaatioista ja Janika Salosen piirroksista.

Virva Kanerva on kuvanveistäjä, jonka maailmassa on sekaisin ihmiset ja eläimet vailla hierarkiaa tai logiikkaa. Samaan tilaan mahtuu sovussa ihmismäiset eläimet, eläimelliset ihmiset ja mikä tahansa siltä väliltä. Kanerva ottaa vaikutteita niin populaarikulttuurista, taidehistoriasta, myyteistä kuin uskonnollisesta kuvastostakin. Esillä olevien teosten taustalla on ihmiselämän oleellisimmat teemat: rakkaus, pelko, suru, läheisyys ja häpeä. Juuri ne hetket kun pintajännitys on virittyneimmillään tai jo purskahtanut yli. 
 
Janika Salosen taiteellisessa työskentelyssä oleellista on jännite ja intuitio. Esillä olevissa teoksissaan Salonen on inspiroitunut äänestä. Teokset ovat pyrkimys tallentaa erilaisten äänten aiheuttamia kehollisia kokemuksia. Teoksissa on kyse myös pinnasta ja sen rikkomisesta. Kaksiulotteisuuden muuttumisesta tilalliseksi kokemukseksi sekä taiteilijalle itselle että teoksen kokijalle. Vaikka teoksissa onkin maisemallisia elementtejä, se ei ole ollut Salosen pääasiallinen tavoite. Teokset ovat pikemminkin kehollisia intuitioita erilaisista äänistä – niiden muodoista, suunnasta ja sävystä. 
 
Virva Kanerva ja Janika Salonen ovat Lahdessa asuvia ja työskenteleviä kuvataiteilijoita. He jakavat saman työtilan, mutta eri musiikkimaun ja työskentelyrytmin. Työtilan keskellä on muovikalvo, jotta valkoinen kipsipöly ja musta hiilipöly pysyisivät omilla puolillaan.
 

Esitys ja liput

Pe 19.05. Taidehalli

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Kaikki tapahtumat