Näyttely: Armas Hursti & Helvi Mustonen

Pe 24.3.2017 – 16.4.2017Taidehalli

Taidehalli 040 730 9273

Kahden ansioituneen hyvinkääläisen kuvataiteilijan, taidegraafikko Armas Hurstin ja taidemaalari Helvi Mustosen yhteisnäyttely. Molempien taiteilijoiden työskentelystä kuvastuu voima, rajuus, inhimillisyys, rehellisyys ja rehevyys. Aiheet ovat pysäyttäviä. Mikä on ihmisen paikka tässä maailmassa?
 
Helvi Mustosen (s.1947) tuotanto koostuu etupäässä maalauksista, mutta hän tekee myös pronssiveistoksia. Hänen taidetta leimaavat voimakkaat ja tunnepitoiset, toisinaan jopa synkät aiheet, usein tummat värit sekä vahva symboliikka. Helvi Mustosen maalauksissa tapahtumapaikka on mielen sisäinen, ei niinkään näkyvä, tosi. Maalaukset ovat Mustosen omakuvia, "mielenmaisemia". Mustosen maalauksissa eläimet ovat kanssasisaria, mielialoja, olevia, tulevia ja menneitä ihmisiä ja tapahtumia.
 
Armas Hursti (1934 – 16.3.2017) 
Pitkän sairauden murtama Armas Hursti menehtyi juuri ennen näyttelyn avaamista. Hän oli yksi taitavimmista ja omaleimaisimmista puupiirtäjistämme. Hänen kaivertimensa on synnyttänyt klassista puupiirrosjälkeä: vahvaa ja rosoista, suorasukaista ja tinkimätöntä. Värit ja mustavalkoisuus ovat voimakkaita, yleiskuvaa hallitsee vahva ekspressiivisyys. Myös Hurstin aiheet ovat vahvoja ja pysähdyttäviä. Teemoina ovat uskonto, ihmiselämän eksistentiaaliset kysymykset ja vastakohtaisuudet.
 

Esitys ja liput

Pe 24.03. Taidehalli

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Kaikki tapahtumat