Näyttely: Borderline - Stefan Bremer & Ahmed Alalousi

Pe 13.1.2017 – 19.2.2017Taidehalli

Taidehalli ja Kulma
040 730 9273

Valokuvataiteilija Stefan Bremerin työskentely turvapaikanhakijoiden kanssa jatkuu näyttelyssä Borderline - Rajalinja. Turvapaikanhakijoita kuvatessaan Bremer havaitsi, kuinka monen ihmisen ainoa suhde menneeseen perustui matkapuhelimeen tallennettuihin valokuviin läheisistä ihmisistä, tärkeistä muistoista ja entisestä kotimaasta.

Tämä on Bremerin Tärkein kuva -osuuden tausta: näemme muotokuvia ihmisistä ja heidän kaikkein tärkeimmistä kuvistaan. Rajalinjan toinen osuus koostuu taivaanrannoista, joissa meri ja taivas kohtaavat. Meditatiiviset kuvat kertovat haaveista ja niiden toteutumisista tai kariutumista. Kuvat vihjaavat siihen, kuinka monen kohtaloksi meri koituu.

Näyttelyn toinen taiteilija Ahmed Alalousi on aloittanut yhteistyönsä Bremerin kanssa Rajalinja-näyttelyn myötä. Alalousin osuus koostuu hänen entistä kotikaupunkiaan Mosulia esittävistä valokuvista vuosilta 2013-14 eli ajalta ennen kuin Isis valtasi kaupungin. Samassa tilassa on myös Stefan Bremerin kollaasi, joka esittää Mosulia nykyään pommitusten ja sotatoimien jälkeen.

Valokuvien ohella näyttelyssä on Kimmo Oksasen runo Stranger 30:llä kielellä. 

Näyttelyn on tuottanut Pro Artibus - säätiö yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Kaikki tapahtumat