Näyttely: Viivasta luomukseksi – Line to creation by Jukka Rintala

Ti 2.7. – 11.8.Tehdassali

ma-pe 11-19
la-su 11-16

Liput 4 €

(alle 15 v. ilmainen)

Viivasta luomukseksi – Line to creation by Jukka Rintala

”Jokainen työ luodaan uniikista viivasta”

Muotitaiteilija Jukka Rintala hallitsee viivan taidon omalla hienostuneella, herkällä ja toisaalla vahvalla tavallaan uniikkivaatteissa, teollisissa vaatteissa, sisustustuotteissa ja taiteessa. Nämä kaikki alueet ovat esillä Porvoon näyttelyssä, joka on hänen kesän 2013 neljäs näyttelynsä. Se on samalla osa Taidetehtaan kulttuuritapahtumaa Tehdassalissa järjestettävien Avantin konserttien yhteydessä Suvisoiton ajan.

Suuret teatterilavasteet, jotka hän on itse maalannut, antavat entiseen tehdassaliin vahvan taiteellisen tunnelman. Kesä on esillä suuressa turkoositaustassa, valkoisissa sulista tehdyissä pilvissä ja meren rannan kaisloissa. New York -maisema puolestaan enteilee syksyn tuloa.

Porvoon näyttelyä varten taiteilija on maalannut kahdentoista työn sarjan, jotka kertovat hänen luomisvoimastaan. Näiden taulujen lisäksi näyttelyyn on valittu hänen piirroksiaan kautta vuosien.

Jukka Rintalan uniikkipukuja on luonnollisesti esillä. Uusin puku on morsiamen hääpuku, joka nähtiin äsken Kuninkaallisissa häissä TV4 kanavalla 18.6. Morsiuskukat ovat mestarifloristi Elise Anttisen käsialaa. Näyttelyssä on esillä myös esimerkkejä Jukka Rintalan teollisesta vaatemallistosta.

Tutustu näyttelyyn Jukka Rintalan isännöimän taiteilijabrunssin kautta!

Kaikki tapahtumat