YLEISTÄ KUVAILUA JA TIETOA OPASTUKSESTA

Sijainti ja sisäänkäynnit

Taidetehdas sijaitsee osoitteessa Läntinen Aleksanterinkatu 1. Taidetehdas sijoittuu talon pohjoispuolella kulkevan Läntisen Aleksanterinkadun ja itäpuolella kulkevan Kokonniementien kulmaukseen. Kokonniementien itäpuolella tien suuntaisesti kulkee Porvoon joki. Pääsisäänkäyntejä Taidetehtaalla on kaksi, toinen Läntisen Aleksanterinkadun puolella ja toinen talon eteläpuolella Aleksanterinaukiolla. Saattoliikenne pääsee pysähtymään Aleksanterinaukion puoleisen sisäänkäynnin eteen. Linja-autopysäkki sijaitsee Läntisellä Aleksanterinkadulla sisäänkäynnin vieressä.

Molemmat sisäänkäynnit johtavat Taidetehtaan pääaulaan.

Pääsisäänkäynnit sijaitsevat vastakkaisilla puolilla aulatilaa, kohtisuoraan vastapäätä toisiaan. Noin kaksikymmentä metriä pitkä kulkukäytävä ovelta ovelle on päällystetty käytävämatolla. Lattiaan on myös asennettu koholla oleva ohjauslista. Mikäli matto on asetettu ohjauslistan päälle, tuntuu lista jalan alla maton läpi.

Molemmissa sisäänkäynneissä on liiketunnistimella automaattisesti aukeavat liukuovet, joiden jälkeen on noin kolme metriä syvä tuulikaappi, ja sitten sisemmät liukuovet.

Toimintojen kuvailua yleisellä tasolla

Taidetehtaan toiminnot sijoittuvat kahteen eri kerrokseen. Ensimmäisessä kerroksessa pääaulassa sijaitsevat Taidetehtaan infopiste, jossa toimii myös Lippupisteen lipunmyynti sekä Porvoon matkailuinfo. Pääaulassa on myös kahvila Cafe Sinné, Bio Rexin elokuvateatterin lipunmyynti ja makeismyymälä. Pääaulasta on käynti elokuvateatterisaleihin ja rakennuksen itäpäässä sijaitsevaan Bistro Sinnéen.

Pääaulasta noustaan luiskaa pitkin ensimmäisen kerroksen toiselle tasolle, jossa sijaitsevat Avanti-sali, Tehdassali, lämpiötilat, ravintola Vitriini, wc-tilat ja naulakko. Tällä tasolla sijaitsevat myös toiseen kerrokseen johtavat portaat ja hissi.

Taidetehtaan toinen kerros jakautuu kahteen erilliseen alueeseen. Sillä alueella, johon kuljetaan pääsisäänkäyntien kautta, sijaitsevat Taidehalli, näyttelyalue Kulma, kokoushuoneet sekä Taidetehtaan toimisto, Porvoon kaupungin kulttuuritoimi ja Porvoon kaupungin matkailutoimi.

Läntisellä Aleksanterinkadulla sijaitsevan B-portaan kautta kuljetaan Tanssikouluun, Taidekujalle ja Studioon. B-portaan yhteydessä ei ole hissiä. Hissiä tarvitsevia pyydetään ottamaan yhteys pääaulan infoon.

Opastuksesta

Taidetehtaan aulassa on pistekirjoituksella varustettu kohokartta rakennuksen ensimmäisen kerroksen toiminnoista. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa lattiaan on asennettu koholla olevat ohjauslistat ohjaamassa päätoimintoihin. Portaiden yläosat on varustettu huomioalueella, jalan alla tuntuvilla kohonastoilla. Poikkeuksena kuitenkin tapahtumasalien naulakkotilasta pääaulaan laskeutuva porras. Portaikon yläosassa on manuaalisesti avattava lasiovi ja oven edessä on matto. Wc-tilojen tilaopasteissa on pistekirjoitus ja symboli koholla.

 

Tänään on
Maanantai, Toukokuun 20.
Kello on 10:31, Hyvää päivää!

PORVOO taivas on selkeä +20